Ön most itt van Hírek aktualitások

SZABAD TERÜLETI TŰZESET MEGELŐZÉSE ÉRDEKÉBEN FORDÍTSANAK FOKOZOTT FIGYELMET AZ ALÁBBI ELŐÍRÁSOK BETARTÁSÁRA:

1) Lábon álló növényzet, tarló, növénytermesztéssel összefüggésben és a belterületi ingatlanok használata során keletkezett hulladék szabadtéri égetése tilos, abban az esetben, ha a település nem rendelkezik erre irányuló helyi rendelettel.
2) A helyi önkormányzati rendeletek belterületi tűzgyújtásra vonatkozó előírásairól, módjáról az illetékes jegyzőnél tájékozódjanak!

3) Azonban a jogszabály lehetőséget ad kizárólag külterületen (a zártkert is ez alá tartozik) történő irányított égetés végzésére, melynek feltételei a következőek:
a. Az égetés tervezett időpontját annak megkezdését megelőző 10. napig írásban (kérelem formájában) be kell nyújtani a Nagykanizsai Katasztrófavédelmi Kirendeltséghez (8800 Nagykanizsa, Kossuth tér 25)
b. A kérelemhez csatolni kell az általános eljárási illetéket, melynek összege 3.000,- Ft, valamint a területre vonatkozó tulajdoni,- vagy földhasználati lapot, adás- vételi szerződést, amelyek bizonyítják az égetéssel érintett terület tulajdonjogát.
c. A Kirendeltség a kérelmet 5 munkanapon belül elbírálja, és határozat formájában döntést hoz az irányított égetéssel kapcsolatban.
4) Külterületen a hatóság engedélye nélkül szigorúan tilos a szabad téri égetés, kivéve a kijelölt tűzrakó helyeken.
5) Tűzgyújtási tilalom hatályba lépését követően a kijelölt tűzrakó helyeken sem szabad tüzet gyújtani az erő- erdősávtól mért 200 méteren belül.
6) Továbbá felhívom figyelmüket a dohányzási szabályok fokozott betartására, miszerint égő dohányneműt, gyufát és egyéb gyújtóforrást tilos olyan helyre tenni, vagy ott eldobni, ahol az tüzet, vagy robbanást okozhat.
7) Égetés során a tűz nem hagyható őrizetlenül, és veszély esetén, vagy ha az égetést befejezték, azt azonnal el kell oltani.
8) Az égetés csak úgy végezhető, hogy az a környezetére tűz- és robbanásveszélyt ne jelentsen.
9) Biztosítani kell a tűz továbbterjedésének megakadályozására alkalmas és megfelelő darabszámú eszközöket.
A tűzesetek megelőzése közös érdek, ezért fordítson maximális figyelmet a fent leírt utasítások, előírások teljesülésére. Amennyiben jogsértést tapasztalunk, intézkedünk a szükséges szankció meghozatalára.

NAGYKANIZSAI KATASZTRÓFAVÉDELMI KIRENDELTSÉG


Eseménynaptár
2019. augusztus   
H K Sz Cs P Sz V1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Következő események:
Facebook
Minden jog fenntartva ! Gelse Község Önkormányzata www.gelse.hu info@gelse.hu Oldaltérkép