Ön most itt van Hírek aktualitások

A templomok mint a lelki feltöltődés és imádság helyei különösen is fontosak, ezért templomainkat nem zárjuk be. Mégis felelősen és körültekintően kell eljárni, ezért a nyilvános liturgia 2020. március 22., nagyböjt 4. vasárnapjától a templomokban szünetel. Egyetlen kivétel a temetés, amelyet egyszerű formában, röviden kell megtartani.
Az Egyházi Törvénykönyv előírásai szerint a megyéspüspök, ha úgy ítéli meg, felmentést adhat a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alól (CIC 87. k. 1. §., 1245. k.). Ezt a felmentést – a fertőzés elkerülése céljából – a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia ordináriusai megadják
.
Az MKPK közleménye

 ONLINE MISE

Vasárnap 9.30-tól szentmise közvetítése lesz az újudvari plébánia irodájából.
A kialakult helyzetre való tekintettel, élve a modern kor adta lehetőségekkel, (próbálkozás jelleggel) online miseközvetítést adok a kedves híveknek!
A beíratott hétköznapi és vasárnapi miseszándékokat ellenszolgáltatás (stipendium) nélkül elvégzem magánmise formájában.

Vigyázzunk egymásra és maradjunk otthon! 

Zoltán atya

KÖZLEMÉNY A PLÉBÁNIÁT ÉRINTŐ RENDELKEZÉSEKRŐL

Az iskolák bezárása (és az ezzel járó következmények) az a lélektani határ, ami rávilágít a koronavírus-járvány fokozódására hazánkban és szerte Európában illetve a nagyvilágban.
 
Egymás egészségének megóvása érdekében, ezért az alábbi intézkedéseket hoztam az Újudvar-Homokkomárom-Gelse Plébániák terültére vonatkozóan március 16-ai hatállyal:
 
A Plébánia Hivatalban a személyes ügyfélfogadás SZÜNETEL.
Igazolások, engedélyek kiadása, anyakönyvi ügyek intézése elektronikus úton (digitális formában), illetve telefonon egyeztetve történnek.
 
Plébániánk E-mail címei:
ujudvarplebania@gmail.com
gelseplebania@gmail.com
 
Telefonszáma: +36 30 304 2751

 
A hétköznapi szentmisék minden településen ELMARADNAK!
 
Kérem, hogy híveink mérlegelve a kialakult helyzet súlyát, lehetőleg tartózkodjanak otthon, ezzel is lassítva a vírus terjedését és óvva magunk és szeretteink testi épségét!
 
Próbáljunk meg ebben a nehéz és mindannyiunk hitét is megpróbáló időszakban lelkiekben erősödni, illetve a betegekért, szenvedőkért és az őket ellátókért imádkozni.
 
A fenti intézkedések az iskolák bezárásáig maradnak érvényben.
 
Zoltán atya


Eseménynaptár
2020. július   
H K Sz Cs P Sz V


1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Facebook
Minden jog fenntartva ! Gelse Község Önkormányzata www.gelse.hu info@gelse.hu Oldaltérkép