Ön most itt van A település bemutatása
Legújabb album

Gelse Termál SE díjátadó
2017.06.24.
15 db
fénykép van az albumban
Hírlevél
Név:

Lakcím:

Email:

Biztonsági kód:

Írja be a kódot:
A település bemutatása

Gelse Zala megye egyik legszebb települése. A Nagykanizsa felől közeledő enyhén kanyargós úton - a Principális-csatornával párhuzamosan - érkezik abba a völgybe, aminek a távolban mindkét oldalán szelíd dombok sora zárja le a látóhatárt. A gondosan megművelt szántóföldek parcellái, az akác-, tölgy-és gyertyánerdők harmóniája, a szőlőtáblák között megbúvó kis pincék kellemes látványa vonzza a szemet.

A faluba érkező takaros portákat, virágos kerteket és közterületeket lát, ami az itt élő alig több mint ezeregyszáz szorgos ember keze munkáját dicséri.

A legfontosabb közintézmények itt is a faluközpontban találhatók. A keleti oldalon a könyvtár és a turistaház közös udvara hangulatos piknikudvart rejt, az óvoda épülete eltakarja az úton haladó szeme elől a kedves játszóudvart és a futballcentrumot. A pályát körbevevő több hektáros park, a szökőkút vizének csobogása megnyugtatja a lelket. A 18.században épült katolikus templom méltóságos épülete jól megfér a szomszédságában álló, derűs színeivel feltűnő iskolaépület mellett.

A túrázni vágyók - akár gyalog, akár kerékpárral - a szőlőhegyen mintegy 7 km-nyi betonozott úton barangolhatnak, gyönyörködhetnek a dombtetőről a falu panorámájában vagy a környék tavaiban horgászhatnak, a vadászat kedvelői vadban gazdag vidékre találnak.

Az ide látogató vendég a pihenés ideje alatt is a megszokott módon tarthat kapcsolatot a világgal: internetezhet, jók a mobiltelefonok vételi lehetőségei, az országos tévécsatornák elérhetősége. Komfortérzetét a teljes közműellátás fokozza: Biztonságérzetét körzeti megbízottak és polgárőrök garantálják.

Eseménynaptár
2017. június   
H K Sz Cs P Sz V1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Facebook
Minden jog fenntartva ! Gelse Község Önkormányzata www.gelse.hu info@gelse.hu Oldaltérkép