Ön most itt van Hírek aktualitások

 Kedves Betegeim!

Bizonyára mindannyian értesültek már a koronavírus (COVID-19) miatt kialakult járványügyi helyzetről, mely mind a betegellátásban, mind a hétköznapi életben jelentős változtatásokat tesz szükségessé. Fentiekre tekintettel mind a humán, mind az infrastrukturális erőforrások lehető legoptimálisabb felhasználása érdekében a hozzám tartozó 8 település polgármestereivel történt megbeszélés és egyhangú egyetértésük alapján kénytelen vagyok az orvosi ellátás rendjét jelentősen módosítani. A továbbiakban 2020.03.16-tól (hétfő) orvosi rendelés csak Felsőrajkon (Szabadság u. 48.) az orvosi rendelőben lesz hétfőtől péntekig 08.00-16.00-ig terjedő időszakban, 12.00-13.00-ig ebéd és fertőtlenítési szünettel. A gyógyszertár Felsőrajkon ugyanezen időben lesz elérhető.

Fentiekre tekintettel a rendelésben annyi módosítás történik, hogy gyógyszerkiadás csak délután 14.30-ig lesz, ugyanis 14.30-16.00 között lesz lehetőség személyes vizsgálatra.

‼️Hangsúlyozom, hogy azért a továbbra is korlátozott erőforrások miatt személyes orvos-beteg találkozás csak a legszükségesebb esetekben és előzetes e-mail-es előjegyzés alapján történhet.

Kérem, hogy a rendelésre csak a valóban betegek jelentkezzenek, mert a fertőzésveszély minimalizálása érdekében a rendelő épületében egyidőben csak egy beteg, illetve szükség esetén annak hozzátartozója tartózkodhat. A többiek a rendelő mellett felállított sátorban várakozhatnak és az ápolónő által felállított sürgősségi sorrend szerint kerülnek behívásra. Amennyiben mindenki komolyan veszi, hogy csak indokolt esetben keresi fel a rendelőt és használjuk az alábbiakban részletezett informatikai kisegítő lehetőségeket, akkor reményeim szerint ez a várakozási idő is maximum néhány percre minimalizálható.

Kérem, hogy csak receptfelírás, vagy egyéb adminisztratív célból senki ne keresse fel a rendelőt. Létrehoztunk egy e-mail címet (rendelo.felsorajk@gmail.com) és egy facebook (Háziorvosi Rendelő Felsőrajk) oldalt. Ezen e-mail címre várjuk a recept felírási igényeket, ami a továbbiakban csak e-Recept formájában fog történni. Az e-Receptet a napokban hozott miniszteri rendelet alapján már nem csak maga a beteg, hanem a hozzátartozó, ismerős, falugondnok stb. is kiválthatja, ehhez mindössze a beteg (akinek részére a recept felírásra került) TAJ-száma, illetve a kiváltó személyi igazolványa szükséges. További információ a https://e-egeszsegugy.gov.hu/e-recept oldalon olvasható. Kérem, hogy a küldött e-mailekben minden esetben szerepeljen a beteg neve, születési dátuma és a gyógyszerek neve külön sorokba írva. A facebook oldalra -mely a mai naptól már él – fel fogom tenni a koronavírus fertőzéssel kapcsolatos aktualitásokat és az elérhető hivatalos információkat, tájékoztatókat. Kérem, hogy ide kérdéseket ne tegyenek fel, mert sajnos arra nem lesz kapacitás válaszolni, ezek inkább e-mail formájában történjenek. Ugyancsak kerülendő az indokolatlan telefonálás, mert ez akadályozza a folyamatos betegellátást. A továbbiakban a járvány teljes ideje alatt a körzetemben fogok tartózkodni, és 24 órában elérhető leszek, de ismételten kérem, hogy személyesen és telefonon csak indokolt esetben keressenek, a többi esetben használják az e-mail-t. Szeretném hangsúlyozni, hogy a járvány megfékezésének leghatékonyabb módja a személyes kontaktus kerülése és a fertőtlenítés, erről részletesen a facebook-ra feltett tájékoztatókban olvashatnak. A leginkább veszélyeztetettek a 60 év felettiek és a krónikus betegségben szenvedők, ezért az ő „elkülönítésük” különösen fontos. Szeretném kérni, hogy a baráti, családi stb. összejöveteleket későbbi időpontra halasszák, a boltokat csak feltétlenül szükséges esetben és ideig látogassák, a szórakozó-, vendéglátóhelyeket pedig kerüljék!

Hogy a járvány következtében mennyi embertársunk fog megfertőződni és mennyi lesz a súlyos megbetegedések és halálos áldozatok száma, abban meghatározó szerepe lesz a lakosság felelősségteljes magatartásának és fegyelmezett, a rendszabályokat betartó viselkedésének.

Ebben kérem az Önök segítségét!

Megértésüket és együttműködésüket megköszönve,

Tisztelettel: dr. Rosta László

Az e-mailek megírásában szívesen segítünk a gelsei könyvtárban, kérem szíveskedjenek a TAJ számukat magukkal hozni.


Eseménynaptár
2020. július   
H K Sz Cs P Sz V


1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Facebook
Minden jog fenntartva ! Gelse Község Önkormányzata www.gelse.hu info@gelse.hu Oldaltérkép