Ön most itt van Hírek aktualitások

 Kedves Gelseiek!

Az idei adventi időszak másként alakul, mellőznünk kell a közösségi eseményeket, ezért szeretnénk megteremteni egy új ünnepi hagyományt.

Az Adventi Ablakok lényege, hogy december 1. és 24. között minden nap felgyulladnak a fények Gelse valamelyik házának ablakában, hasonlóan ahhoz, ahogy az adventi kalendáriumban is minden nap kinyitunk egy ablakot. Karácsony közeledtével napról napra több ház ablaka fog díszbe öltözni és világítani, míg végül szentestén mind a 24 ablak egyszerre fog ünnepi fényekben ragyogni.
A sorrendet sorsolással állapítjuk meg, amit csak a résztvevőkkel ismertetünk, mindenki más számára titkos lesz. Az aktuális nap délelőttjén tesszük közzé, hogy melyik utcában található az aznap este ,,kinyíló”, vagyis ünnepi fénybe öltöző ablak.
A sorszámnak (dátumnak) meg kell jelennie a dekorációban, egyéb tekintetben mindenki saját ötletei alapján díszíthet.

Várjuk olyan gelsei lakosok, intézmények, üzletek tulajdonosainak jelentkezését, akik szívesen részt vennének az Adventi Ablakok programban, és vállalják valamelyik jól látható, utcára néző ablakuk díszítését, a dekorációt korábban is el lehet készíteni, de a szám csak adott napon kerülhet ki. A résztvevőket arra is kérjük, hogy fotózzák le a kivilágított ablakot és küldjék el a képet Gelse Község Facebook oldalára.

Nem verseny hirdetünk, itt mindenki nyer, aki díszít, aki megtalálja, és az is, aki csupán csak gyönyörködik az ablakokban, a képekben.

Jelentkezni november 27-én 16 óráig lehet Jakabfiné Bársony Juditnál telefonon: 06-30/309-0530, e-mailben: k3587@koznet.hu, vagy Gelse Község Facebook oldalán üzenetben.

Hangolódjunk közösen az ünnepekre! Várjuk a jelentkezőket!
Szeretnénk, ha sok-sok ablakot varázsolnánk át egy élő adventi kalendáriummá!

Gelse Község Önkormányzata

 


Eseménynaptár
2021. január   
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Facebook
Minden jog fenntartva ! Gelse Község Önkormányzata www.gelse.hu info@gelse.hu Oldaltérkép