Évértékelés

 Kedves Gelseiek!

Tisztelt Hölgyek, Urak!

Küzdelmes esztendőn vagyunk túl, sokat kivett az emberekből a 2020-as év minden kihívása, nehézsége. Így december végén viszont van egy kis időnk arra, hogy megpihenjünk, kikapcsoljunk és feltöltődjünk szeretteink társaságában.
Eltelt egy év és bizonyára nem vagyok egyedül azzal a gondolattal, hogy nagyon sok dolgot másképpen terveztünk, különösen kis településünk életében,
mindennapjainkban. Már az esztendő indulása is rendkívüli helyzet elé állított Mindnyájunkat, hisz közel 100 év után egy hibás politikai és emberi döntés áldozatai lettünk, elvesztettük a „Jegyzőséget”, önálló hivatalunkat. Ebből a helyzetből még fel sem ocsúdtunk és már itt volt, van a világjárvány, az emberiséget sújtó pandémia.
Ha még ez nem volt elég, csőstül kaptam az „ellenzék” támadását, a rengeteg feljelentést, rágalmazások, hazugságok tömkelegét. Az itt élők többségét értetlenül, meglepetésként érte a szűnni nem akaró hatalmi harc! Sajnos az ősz ismét visszahozta a tavaszi járványos időket, a napi küzdelmünket az „életért”.
Ugyanakkor nagyon sokan segítettek tettekkel és szóval , önzetlenül, szívből, melyet ezúttal is hálásan köszönök! Akik ismernek jól tudják, hogy a sok munkában bízó és a tettek embere vagyok.
Elismerem, hogy nem így terveztem a ciklus első évét, de a „mérkőzés” első negyedén vagyunk túl. Tudom mire vállalkoztam, mit ígértem és ennek megfelelően dolgozom tovább!
Viszont a legfontosabb, hogy egészségben túléljük Mindnyájan ezt a rendkívüli állapotot!
Azért a részsikereket magunknak érezhetjük: önálló, saját fogorvos, sikeres iskolai pályázat/ 50 millió Ft/, szociális ellátás és a sokrétű feladatok biztosítása kb. 10 millió Ft értékben, senkinek nem engedtük el a kezét!
Gelse lakói többre hivatottak, többet és értékesebbet szeretnénk, ezért Mindnyájunknak össze kell fognunk! A kérdés csupán az, képesek vagyunk-e erre a feladatra?
A 2020-as év válságai várhatóan jövőre sem szűnnek meg teljesen: a világjárvány, az erősödő politikai nyomás, a helyi ellenállási törekvések, külső nyomásgyakorlás stb. melyek 2021-ben még élesebbé válhatnak. Pontosan tudjuk, mi zajlik a színfalak mögött!
Mindezek ellenére, bátran és reménységgel tekintünk a jövőre!
Hálás vagyok egész éves bizalmukért és támogatásukért, kívánom, hogy a következő napok, hetek, hónapok békében és egészségben teljenek el!
Áldott, boldog, kiegyensúlyozott 2021-es esztendőt kívánok Önöknek!

Rácz József
polgármester

 


Az oldal nyomtatása