Ön most itt van A település bemutatása
A település bemutatása

Gelse Zala megye egyik legszebb települése. A Nagykanizsa felõl közeledõ enyhén kanyargós úton - a Principális-csatornával párhuzamosan - érkezik abba a völgybe, aminek a távolban mindkét oldalán szelíd dombok sora zárja le a látóhatárt. A gondosan megmûvelt szántóföldek parcellái, az akác-, tölgy-és gyertyánerdõk harmóniája, a szõlõtáblák között megbúvó kis pincék kellemes látványa vonzza a szemet.

A faluba érkezõ takaros portákat, virágos kerteket és közterületeket lát, ami az itt élõ alig több mint ezeregyszáz szorgos ember keze munkáját dicséri.

A legfontosabb közintézmények itt is a faluközpontban találhatók. A keleti oldalon a könyvtár és a turistaház közös udvara hangulatos piknikudvart rejt, az óvoda épülete eltakarja az úton haladó szeme elõl a kedves játszóudvart és a futballcentrumot. A pályát körbevevõ több hektáros park, a szökõkút vizének csobogása megnyugtatja a lelket. A 18.században épült katolikus templom méltóságos épülete jól megfér a szomszédságában álló, derûs színeivel feltûnõ iskolaépület mellett.

A túrázni vágyók - akár gyalog, akár kerékpárral - a szõlõhegyen mintegy 7 km-nyi betonozott úton barangolhatnak, gyönyörködhetnek a dombtetõrõl a falu panorámájában vagy a környék tavaiban horgászhatnak, a vadászat kedvelõi vadban gazdag vidékre találnak.

Az ide látogató vendég a pihenés ideje alatt is a megszokott módon tarthat kapcsolatot a világgal: internetezhet, jók a mobiltelefonok vételi lehetõségei, az országos tévécsatornák elérhetõsége. Komfortérzetét a teljes közmûellátás fokozza: Biztonságérzetét körzeti megbízottak és polgárõrök garantálják.


Eseménynaptár
2024. július   
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31Facebook
Minden jog fenntartva ! Gelse Község Önkormányzata www.gelse.hu polgarmester@gelse.hu Oldaltérkép