Ön most itt van Hírek aktualitások
Hírek, aktualitások
VASÁRNAPONKÉNT NEM LESZ NYILVÁNOS SZENTMISE
2020.03.17

A templomok mint a lelki feltöltődés és imádság helyei különösen is fontosak, ezért templomainkat nem zárjuk be. Mégis felelősen és körültekintően kell eljárni, ezért a nyilvános liturgia 2020. március 22., nagyböjt 4. vasárnapjától a templomokban szünetel. Egyetlen kivétel a temetés, amelyet egyszerű formában, röviden kell megtartani.
Az Egyházi Törvénykönyv előírásai szerint a megyéspüspök, ha úgy ítéli meg, felmentést adhat a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alól (CIC 87. k. 1. §., 1245. k.). Ezt a felmentést – a fertőzés elkerülése céljából – a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia ordináriusai megadják
.
Az MKPK közleménye

Felhívás
2020.03.17

 Tisztelt külföldről hazaérkező munkavállalók, Gelseiek!

Bizonyára Önök előtt is ismertek a „koronavírussal” kapcsolatos kormányzati intézkedések.
A COVID-19 vírus terjedése miatti kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel a Kormány a következő intézkedéseket rendelte el:
• ideiglenes határellenőrzés Magyarország és a Szlovén Köztársaság, valamint Magyarország és az Osztrák Köztársaság határán;
• a fenti országokból érkező magyar állampolgárok belépésének a korlátozása (egészségügyi vizsgálat elvégzése, COVID-19 fertőzés gyanúja esetén karantén, gyanú hiányában pedig házi karantén elrendelése);
Tudomásunkra jutott, és folyamatosan kapjuk az értesítéseket, hogy az elmúlt napokban érkeztek haza külföldön munkát vállalók. Nyomatékkal felhívjuk a figyelmet, a hogy a megékezéstől számított 14 napon belül ne látogassák a köztereket: bolt, vendéglő, posta, gyógyszertár stb.
Kérjük, hogy saját családjuk körében töltsék el ezen időszakot! Amennyiben nincs módjuk és lehetőségük arra, hogy megoldják sürgős ügyeiket, felajánljuk együttműködésünket a problémák megoldására.
Közös érdekünk a szabályok betartása!
A sikeres együttműködés meghozza településünk számára a kellő védelmet, biztonságot.

Gelse, 2020. március 17.

Köszönettel:
Rácz József polgármester (30-474-08-38)

TÁJÉKOZTATÓ A FOGÁSZATI SÜRGŐSSÉGI ELLÁTÁSRÓL
2020.03.16

 A fogászati sürgősségi ellátás körébe tartozó beavatkozások a kötelező egészségbiztosítás keretében igénybe vehető fogászati ellátásról szóló 48/1997.( XII.17.)NM rendelet 2.számú melléklete alapján
- Fogak friss baleseti sérüléseinek primer ellátása (replantatio, sínezés, gyógyszeres kötés, extractio).

Biztonságos online ügyintézés a helyi önkormányzatoknál
2020.03.16

Az E-önkormányzat portál (Portál) az ASP rendszert igénybe vevő települések ügyfelei számára biztosít elektronikus ügyintézési szolgáltatásokat. Személyes megjelenés, postai sorban állás nélkül küldhetik be kérelmeiket, bevallásaikat, ellenőrizhetik adószámla kivonatukat, feldolgozott bevallásaikat megtekinthetik és ingyenesen fizethetnek bankkártyával adót, díjat, illetékeket a kiválasztott önkormányzatnál. A Portál használata külön regisztrációt nem igényel. Első bejelentkezéskor a KAÜ-azonosítás (ügyfélkapus regisztráció, e-személyi igazolvány, telefonos azonosítás) és az Általános Szolgáltatási Feltételek (ÁSZF) elfogadása után használható. Az egyes funkciók használatáról a Tájékoztató a portálról menüben részletes leírás olvasható.

Tájékoztatás
2020.03.15

 Kedves Gelseiek!

A „koronavírussal” kapcsolatos kormányzati intézkedések helyi szintű feladatairól és tennivalóiról az alábbi tájékoztatást adom:
dr. Rosta László háziorvos által készített tájékoztató rögzíti azokat az elvárásokat és kéréseket, ami a betegek ellátása és a háziorvossal történő kapcsolattartást rögzíti.
Melléklet: „Kedves Betegeink” – dr. Rosta László levele
Weöres Sándor Általános Iskola
Gigler László igazgató:
Tájékoztatom a Kedves Szülőket, hogy az iskola honlapján www.weoressandor-iskola.hu az oktatással kapcsolatos valamennyi információ rendelkezésre áll, mely naponta kétszer kerül frissítésre.
Szivárvány Óvoda
Balogh Emese óvodavezető:
• Az óvoda 2020. március 16-tól zárva tart.
• Az óvoda ügyeleti jelleggel működik.
• Ügyeleti nyitva tartás: 7.00-17.00 óra.
• Csak egészséges gyermekeket fogadunk.
• Csak azoknak a gyermekeknek biztosítjuk az ellátást, ahol a Szülők nem tudják megoldani a gyermekeik felügyletét.
• A Szülőket rendeszeresen tájékoztatom a zárt Facebook csoportban a fejleményekről.

Oldal: 4 / 66 « 1 2 3 4 5 6 7 » »»

Eseménynaptár
2020. június   
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Következő események:
Facebook
Minden jog fenntartva ! Gelse Község Önkormányzata www.gelse.hu info@gelse.hu Oldaltérkép